A könnyed meditáció elősegítése – A meditáció alaplépései

A meditáció segít lecsendesíteni tudatunkat és elősegíti a különleges képességeink kibontakozását. 

Kutatások kimutatták, hogy a meditáció elősegíti a jobb és a bal agyféltekék összekapcsolódását. Ez az kapcsolódás lehetővé teszi, hogy könnyebben ráhangolódjunk a körülöttünk lévő láthatatlan világra és a tudatalattinkban rejlő információkra.

Nem kell a napunk nagy részét meditációban eltöltenünk ahhoz, hogy kialakuljanak képességeink. A nap folyamán elegendő 10 perc ráfordítás és máris sokat tettünk önmagunkért, egészségünkért és tudatosságunkért.

A meditáció abban is segítséget nyújt, hogy összhangban legyünk önmagunkkal és a külvilággal az életünk során. Segít, hogy kedvesek, szeretetteljesek és kreatívak maradjunk. Amint szokásunkká alakítjuk a rendszeres meditációt, máris nyugodtabbnak érezhetjük magunkat és kevésbé bosszantanak fel minket a napi problémák.

A meditáció alaplépései

  • A legjobb, ha közvetlenül reggel (ébredés előtt) vagy este (lefekvés után) meditálunk.
  • Olyan helyet és időt válasszunk, ahol tudjuk, hogy az adott időben senki nem fog megzavarni minket. Alakíthatunk ki külön szobát is erre a célra, de egy kis zug a szoba sarkában kiválóan alkalmas erre a célra.
  • Helyezkedjünk el kényelmesen ülő vagy fekvő pozícióban. A lényeg, hogy ne aludjunk el meditáció közben. A kezünk és lábunk ne legyen összekulcsolva, így az energia szabadon tud áramolni a testünkben. 
  • Olyan ruhát viseljünk, mely laza, így nem szorítja sehol a testünket.
  • A szemünket csukjuk be, hogy a külső ingerek hatását ezzel is csökkentsük.
  • A belégzés az orrunkon keresztül történjen. Közben érezzük, hogy friss levegő tölti fel testünket. Képzeljük el, hogy a belégzésnél pozitív energia áramlik belénk.
  • A szánkon keresztül fújjuk ki a levegőt. Képzeljük el, hogy minden feszültség és negatív energia távozik a testünkből.

 

A vezetett meditáció egy olyan technika, melyben egy adott szituációban képzeljük el magunkat. Ilyenkor bizonyos helyekre látogatunk el vagy dolgokat hajtunk végre. Találkozhatunk elhunyt emberekkel, angyalokkal vagy felemelkedett mesterekkel, akiktől információkat kaphatunk egy általunk feltett kérdésre.

A meditáció egy másik módja, amikor csak hagyjuk, hogy tudatunk kiürüljön. Ilyenkor megfigyeljük a bennünk felbukkanó reakciókat, érzéseket.

A meditáció segíti életünket jobbá formálni, így tiszta tudattal és nyitottabban nézhetünk szembe a világunk problémáival.

 

kitte

Forrás: Dr. Doreen Virtue – Fényküldöttek útja, Mandala-Séva, 2003


További érdekes cikkek...