Brokkoli krémleves

Cream_of_broccoli_soupA brokkoli rostban gazdag zöldség, jó hatással van az anyagcserére, serkenti az emésztést. Rendkívül sok C-vitamint és klorofillt tartalmaz. Megtalálható benne még A- és E-vitamin, folsav, foszfor, kalcium és kálium is. Zöld színű zöldség, ezért nagy a fehérjetartalma.

Fogyasztása segít az ízületi gyulladás kezelésében és pajzsmirigy túlműködés esetén is kiválóan alkalmazható. A rákmegelőző étrend egyik fontos alapanyaga. Csökkenti a vérnyomást, segít a vérképzésben és a szívproblémák kezelésében.

Rendkívül ízletes és krémes leves, mely feldobja a mindennapokat.

Hozzávalók: (2-3 személyre)

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 500 g brokkolirózsa
  • 2 nagyobb darab krumpli meghámozva
  • 1 evőkanál természetes ételízesítő
  • 1 evőkanál olivaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • víz

 

Elkészítés:

A brokkolirózsát jó alaposan megmossuk.

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát (kb. 3 perc).

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott brokkolit és fél percig azt is átpároljuk.

Belehelyezzük az apró kockákra feldarabolt krumplit.

Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket.

Megszórjuk az ételízesítővel, sóval és borssal.

Félig lefedve főzzük, amíg az összes hozzávaló meg nem puhul (kb. 15 perc).

Mikor kész van, botmixerrel az egészet pépesre turmixoljuk.

Hozzáadjuk a joghurtot és még egyszer felforraljuk.

Szükség esetén kis vízzel hígíthatjuk.

Sajttal, esetleg pirított magvas kenyérdarabokkal tálaljuk.

kitte


További érdekes cikkek...