Éljünk teljes életet! – A boldog élet 10 szabálya

teljesRengeteg ember éli le úgy az életét, hogy az egész csak unalmas hétköznapokból áll. Nekünk kell változtatni ezen, hiszen csak mi tudjuk jobbá tenni az éltünket. Ne vesztegessük hát többé az időt, lássunk hozzá még ma és változtassunk rajta.

A teljes és boldog élet 10 alapszabálya:

1. Ne panaszkodjunk

Ami velünk történik, az a mi dolgunk. Senki nem tud rajta változtatni, csakis mi magunk. Ha folyton panaszkodunk másoknak, csak erősítjük a negatív energiákat. Az Univerzum tényként fogadja mindazt, amit mondunk, így a vonzás törvénye révén, be is fogjuk azt vonzani. Ezért csak pozitív szavak hagyják el a szánkat, így vonzva be a jó dolgokat az életünkbe.

2. Végezzünk olyan munkát, melyet szívesen csinálunk

A legrosszabb dolog az életben, ha olyan munkánk van, melyet csak a megélhetésünk szempontjából végzünk, ezáltal teljesen leszívja az energiánkat. Kezdjük el munka mellett tervezni álmaink állását. Tartsuk szem előtt, hogy ebből szeretnénk majd a későbbiekben megélni, és ezért most kell megtennünk bizonyos lépéseket. Amint megvan az elképzelésünk, csak kezdjük el. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de egy kis idő múlva, akár ki is válthatja a jelenleni munkánkat.

3. Mindig tanuljunk valami újat

Nem kell ahhoz iskolába járnunk, hogy új dolgokat ismerjünk meg. Vegyünk elő egy érdekes könyvet és tanulmányozzuk. Rengeteget lehet tanulni könyvekből és az internetről is. Ha mégis késztetést érünk arra, hogy iskolába járjunk, ideje elkezdenünk. Az teljesen lényegtelen, hogy hány évesek vagyunk, bármikor képesek vagyunk rá!

4. Keressünk egy olyan hobbit, melyet szenvedéllyel végzünk

Mindegy mi az, csak tegyen minket boldoggá. Lehet ez biciklizés, lovaglás, úszás, festés, zenélés vagy kutyasétáltatás. Csak szenvedéllyel és teljes odaadással végezzük.

teljes2

5. Csak magunknak akarjunk megfelelni

Ne foglalkozzunk a többi ember véleményével. Mindenkinek úgysem tudunk megfelelni. Csakis magunknak tartozunk elszámolással, hogy hogyan döntünk, reagálunk és cselekszünk egy bizonyos helyzetben. Csak magunk felelünk az életünkért, senki más nem kérheti számon rajtunk. Olyan dolgokat valósítsunk meg az életünk során, melyek számukra fontosak és mi helyesnek véljük. Döntsünk úgy, ahogy jónak látjuk.

6. Ne foglalkozzunk mások életével, csakis a sajátunkkal

Az egyik legnehezebb dolog az, ha nem folyunk bele mások életébe. Mindenkinek saját, egyéni elvárásai vannak az élettel szemben. Ha valaki nem úgy tesz dolgokat, ahogy mi elvárjuk, akkor csak lépjünk ki a helyzetből, nem a mi feladatunk megmondani másnak, hogy mit tegyen.

7. Ne pocsékoljuk el az időnket felesleges dolgokra

Osszuk be jól a napunkat, hogy olyan dolgokat helyezzünk előtérbe, melyeket nem érzünk időpocsékolásnak. Ha túl, sokat ülünk a tv vagy a facebook előtt, inkább most azonnal álljunk fel, hagyjuk ott és tegyünk valami érdemlegeset, melyet már régóta halogatunk. Esetleg tornázzunk egy kicsit vagy vegyünk elő egy könyvet olvasgatni. Töltsük az időnket úgy, hogy az életünket ne érezzük üresnek.

8. Vegyük körül magunkat pozitív emberekkel

Az emberek többsége negatívan áll az élethez. Kerüljük el ezeket az embereket, mert könnyedén átvehetjük rezgéseiket. Ha úgy érezzük, hogy kevés energiánk van vagy nincs kedvünk semmihez, akkor nézzük meg a környezetünket, hogy ki van ránk olyan hatással, hogy leszívhatja az energiánkat. Vegyük körül magunkat csakis olyan emberekkel, akik pozitívan állnak az élet dolgaihoz és ezáltal mi is át tudjuk venni ezt a felemelő érzést.

9. Étkezzünk egészségesen

Az ételek fontos „üzemanyagként” szolgálnak a testünk számára, így nem mindegy milyen táplálékot fogyasztunk. Figyeljünk arra, hogy minőségi és egészséges ételek kerüljenek az asztalunkra, melyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Szánjunk minden nap időt az étkezésre. Ha egyedül vagyunk is, akkor is együnk asztalnál, kellemes zene és egy gyertya társaságában, így nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz az életünk.

10. Élvezzük az utat!

Az életünk hamar elrohan, és ha nem vigyázunk, nem lesz tartalmas. Új célokat tűzünk ki azzal a gondolattal, hogy majd boldogok leszünk ha elérjük. A legtöbbször viszont a cél elérésével még nagyobb ürességet érzünk. Élvezzük a célhoz vezető utat is! Figyeljük meg a pozitív dolgokat az életünkben és élvezzük a nap minden egyes percét. Az életünk nem csak abból a bizonyos pár cél eléréséből áll, hanem rengeteg apró, megszámlálhatatlan dologból, melyek az életünk nagyobb részét teszik ki. Ezek a fontos dolgok!

Vegyük észre, hogy mi magunk vagyunk felelősek az életünk alakulásáért. Nem érdemes másokat hibáztatni, hiszen csak mi tudjuk megváltoztatni az életünket a tetteink és a gondolataink által. Engedjük meg magunknak, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk és ne feledjük, hogy élvezzük a pillanatokat!

kitte


További érdekes cikkek...