Hangulatváltoztatás

Sokszor megesik, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy elvárnánk. Ettől dühösek, rosszkedvűek és ingerültek leszünk. Nem értjük, hogy miért történnek velünk ezek a dolgok. Lehangoltságunk abból a meggyőződésünkből fakadhat, hogy pechesek vagyunk és velünk nem történhetnek csodák az életben.

A tudatos hangulatváltoztatásnak az a feltétele, hogy döntsük el magunkban, teljes meggyőződéssel, hogy igenis, változtatni akarunk az élethez való hozzáállásunkon. Döntsük el, hogy mostantól észrevesszük a jó dolgokat is az életünkben, melyek körülvesznek minket.

A pillanatban benne rejlik a csoda

Mindig, amikor úgy érezzük, hogy dühösek vagyunk és legszívesebben felrobbannánk, álljunk meg egy pillanatra és nézzünk körül ott ahol éppen vagyunk. A pillanat hatalmában benne rejlenek az élet csodái. Nézzünk körül és vegyük észre őket. Lehet ez a szél, mely éppen a fák levelét mozgatja, a macskánk gyönyörű, sárga szemei vagy a csobogó víz látványa mosogatás közben. Vegyük észre, hogy mi minden vesz körül minket. Számos jó dolog kísér minket az utunkon. Legyünk tudatában annak, hogy tökéletes helyen és tökéletes helyzetben vagyunk. Nem véletlen az, ami éppen körülvesz minket. Meg kell látnunk a pozitív dolgokat, hiszen folyamosan történnek velünk csodák. Számos magától értetődő eseményt nem figyelünk meg, pedig az élet hatalmas titkokat tartogat számunkra. Ott vannak ezek a mindennapokban, figyeljünk hát fel rájuk!

 

A csodák nem feltétlenül nagy dolgok. Apró történések is okozhatnak nagy változásokat. Ebben a pillanatban is körülvesznek minket. Nézzünk körül és fedezzük fel őket. Amint belefeledkezünk a látványba, a pozitív érzelmeink felerősödnek és máris részt veszünk a tudatos hangulatváltoztatásban. Tartsuk fenn ezt az érzést, amíg teljesen át nem veszi a testünk ennek az érzésnek a rezgését. Amint úgy érezzük, hogy sikerült a negatív hangulatunkat elengednünk, máris részt vettünk egy olyan folyamatban, mely a javunkat szolgálja. Könnyebb úgy leélni az életünket, hogy a pozitív dolgokra koncentrálunk. Nem veszítünk semmit e technika alkalmazásával, inkább megtanuljuk azt, hogy a pozitív hozzáállás pozitív dolgokat eredményez. Használjuk ezt a technikát bátran, amikor csak szükségünk van rá.

Vegyük észre a jó dolgokat és legyünk hálásak minden pozitív dologért, ami körülvesz minket. Azzal, hogy a pozitív dolgokra koncentrálunk, egyre több fog megnyilvánulni körülöttünk. Amire odafigyelünk, azt a tudatunk felerősíti. A tudatos hangulatváltoztatással egy új ajtót nyithatunk a derűsebb és boldogabb élet felé.

Ne feledjük, tudatosan észrevenni a jót az életben, egyenlő a tudatosan választott boldogsággal.

kitte


További érdekes cikkek...