Hogyan készítsünk Kristályvizet?

kristályvízA kristályok különböző rezgéseket bocsátanak ki, melyek hatással vannak szervezetünkre. Ezeket az információkat a leggyorsabban úgy tudjuk a szervezetünkbe juttatni, ha kristályvizet iszunk.

A kristályvízben benne vannak mindazok az információk, melyet az egyes ásványok tartalmaznak. Különböző problémára, más-más kristály való.

A kristályvíz készítésnek több, különféle előállítási módja van. Figyeljünk oda, hogy az egyes ásványoknál melyik előállítási mód a legkézenfekvőbb. Vannak mérgező kristályok, melyeknél nem szabad, hogy közvetlenül érintkezzenek a megivásra szánt vízzel.

Használat előtt mindenképpen mossuk meg az ásványokat jó hideg csapvízzel. Képzeljük el, hogy a csapból kifolyó víz minden rájuk tapadt negatív rezgést és információt kitisztít a kristályból. A lemosást követően, töröljük meg őket, de ne dörzsöljük, majd állítsuk elő a kristályvizet az alábbi módszerek egyikével.

Közvetlen vízbe helyezés

Ez a legelterjedtebb módszer mind közül. Egyszerűen csak annyit kell tenni, hogy a megtisztított ásványt 4-10 órára belehelyezzük a vízbe. Miután letelt az idő, szűrjük le és máris fogyaszthatjuk. A víz leszűrése után, újból engedjünk vizet a kristályokra, ezáltal folyamatosan tudunk kristályvizet előállítani. Lassú folyamat, de szinte bárhol, könnyedén elkészíthetjük. Vigyázzunk, hogy olyan kristályokat ne használjunk, melyből kioldódhatnak a mérgező anyagok. Ennek mindig alaposan olvassunk utána az áztatást megelőzően!

Főzés

Ezt akkor alkalmazzuk, ha gyorsan akarjuk a kristályvizet előállítani. A víz elveszít minden korábbi információtartalmát a főzés során. Az ásványokat tegyük hideg vízbe, majd kezdjük el őket melegíteni. Miután felforrt a víz, főzzük őket 5 percig, majd hagyjuk a őket a vízben, míg ki nem hűlnek. Szűrjük le a kész kristályvizet. Intenzív rezgésű vizet kapunk ezzel a technikával. Sok ásvány megcsúnyul a főzés során, és méreganyagok is kiválhatnak belőlük. Járjunk utána, hogy mely ásványok nem alkalmasak a főzésre, mielőtt nekilátunk a kristályvíz ezen technikával történő előállításához.

Gőzölés

Az ásványokat helyezzük körülbelül 30-40 percre egy zománcozott edényben forralt víz fölé. A kristályokról lecsapódó pára, már a meglévő információtartalommal visszacsöpög az edénybe. Várjuk meg, amíg kihűl, majd fogyasztható a kész kristályvíz. A főzéshez hasonlóan a víz a forralás során elveszíti előző információtartalmát, így csak az ásványtól kapott információk maradnak benne. Vigyázzunk a mérgező ásványokkal! Mindenképp ellenőrizzük le, hogy mely kristályok alkalmasak a gőzölésre!

Kémcsöves módszer

Ez a legmegbízhatóbb módszer, hiszen így a mérgező anyagok nem jutnak közvetlenül a vízbe. Tegyük a kristályokat kémcsőbe, majd azzal együtt helyezzük őket a vízbe. 4-12 óra elteltével, vegyük ki a kémcsövet, és máris fogyasztható a kristályvíz. Lassú folyamat, mert a víz nem érintkezik közvetlenül az ásvánnyal, de az információját mindenképp átveszi.

Kristálylapok

Ez is egy megbízható módszer, hiszen itt sincs közvetlen kapcsolat a víz és az ásvány között, így nem kell aggódnunk a méreganyag-kiválás miatt. Tegyük a pohár (vagy kancsó) vizet egy kristálylapra, majd 5-15 óra elteltével kész is van. Ezzel a technikával egyszerűen elkészíthetjük a kristályvizet, ám ez is egy eléggé lassú, de legalább biztonságos folyamat.

kristályvíz1

Az alábbi Kristályok alkalmasak a Kristályvíz előállításához (a teljesség igénye nélkül):

Achát: érettség, oltalom, védettség; szem, gyomor, bőr; emésztés, növekedés, regeneráció

Akvamarin: szellemi gyarapodás, oldottság, összpontosítás; vese, hólyag, pajzsmirigy; allergia, autoimmun-betegségek, rosszullét

Ametiszt: tudatosság, igazságosság, ragaszkodás; bőr, tüdő, agy; duzzanatok, magas vérnyomás, fájdalmak

Borostyán: boldogság, vidámság, öntudatosság; epe, hasnyálmirigy, pajzsmirigy; cukorbetegség, végtagfájdalom, köszvény NEM SZABAD FŐZNI ÉS GŐZÖLNI!

Citrin: magabiztosság, bátorság, életöröm; idegek, gyomor, lép; emésztés, cukorbetegség, depresszió

Hegyikristály: tudatosság, érzékelés, emlékezet; idegek, agy, mirigyek; láz, fájdalom, energia

Holdkő: intuíció, megérzés, nyitottság; hormonok, menstruáció, szülés; terhesség, holdkórosság, pubertás

Vörös jáspis: bátorság, őszinteség, erő; vérellátás, hőszabályozás, keringés; gyengeség, fáradság, láz

Kék kalcedon: kommunikáció, ráérzés, kapcsolatteremtés; pajzsmirigy, nyálkahártya, légutak; vérnyomáscsökkentés, lázcsillapítás, tejképződés

Karneol: segítőkészség, gyakorlatiasság, bátorság; vékonybél, vérnyomás, keringés; reumatikus panaszok, anyagcsere, vérzéscsillapítás

Lazurit (lápisz lazuli): őszinteség, igazság, barátság; torok, garat, hangszalagok; vérnyomás, menstruáció, idegi problémák

Ónix: öntudat, logika, kontroll; szövetek, immunrendszer, érzőidegek; hallás, salaktalanítás, belsőfül betegségek

Rózsakvarc: szeretet, megérzés, együttérzés; szív, nemi szervek, bőr; keringés, szexuális problémák, termékenység

Szodalit: tudatosság, idealizmus, igazságra törekvés; vese, hólyag, torok; vérnyomás, folyadékháztartás, láz

Tigrisszem: áttekintés, érzékelés, erő; mellékvese, asztma, túlterhelés, érzelmi hatások, fájdalom, stressz NEM SZABAD FŐZNI ÉS GŐZÖLNI!

Ha szeretnénk boldogabbak, egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak lenni, használjuk a kristályok erejét. Ez egy finom áthangoló módszer, mellyel beindíthatjuk szervezetünk öngyógyító folyamatait és lelkileg is kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Használjuk hát a környezetünkben fellelhető kincsek erejét.kitte

 

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel: Kristályvíz


További érdekes cikkek...