Hogyan nyissuk ki harmadik szemünket? – A harmadik szem megnyitása (Gyakorlat)

Minden embernek megvan a képessége harmadik személynek felélesztésére. Ez nem holmi kiváltságos dolog, hiszen mindenki képes rá.

Az életünk folyamán a neveltetésünk és a külső körülmények hatására becsukódik harmadik szemünk. A gyerekek még képesek érzékelni a finomabb energiákat, mert tiszták és érzékenyek. A szülők a harmadik szem élményeikre csak egy legyintéssel reagálnak, így idővel elfelejtkeznek a használatáról.

Mindannyian szellemek vagyunk. Szellemek, akik fizikai testben élnek ebben a háromdimenziós világban. Van egy kapcsolódási pont a szellemünk és a fizikai érzékszerveinkkel fel nem dolgozható, meg nem tapasztalható szellemvilág között. Ez a pont a harmadik szemünk.

A harmadik szem a homlokunk közepén helyezkedik el, 1 cm-re a szemöldök felett. Ezt a szemet újra tudjuk aktiválni. Mindenkinek volt már harmadik szem élménye, ilyen például az, amikor a szemünk sarkából valami jelenlétet érzékelünk.

A hiedelmeink hatására becsukódott belső szemünket a következő gyakorlatok segítségével újra ki tudjuk nyitni, fel tudjuk éleszteni:

– az otthonunk egy nyugodt részén gyakoroljuk az elmélkedést, meditációt vagy hipnózist nyitott szemmel.

– nézzünk bele a tükörbe 4 percig úgy, hogy nincs világítás a szobában. Próbáljunk a saját szemünkbe nézni folyamatosan és megtartani minél tovább ezt a fókuszt, teljes figyelmükkel.

– lazítsuk el magunkat, majd házi kedvencünk szemébe nézve, fenntartva a szemkontaktust, figyeljük meg a benne lévő mély, belső békét.

Ezek a gyakorlatok azt segítik elő, hogy a fizikai és a belső szemünk átfedésben legyen. Még a fizikai szemünk az anyagi világot látja, úgy a harmadik szemünk az asztrális síkot.

Könnyebb úgy használni harmadik szemünket, hogy a fizikai szemünk nyitva van.

Nézzünk a tükörbe! – Gyakorlat

  • Egy nyugodt időszakban, amikor nem zavarhat meg senki, vegyük lentebb a világítást. Lazuljunk el és vegyünk néhány mély lélegzetet. Lehetünk kicsit fáradtak fizikálisan vagy mentálisan, akkor jobban megy a gyakorlás, de ne legyünk nagyon kimerültek és feszültek.
  • Fejünk legyen mozdulatlan. Nézzük bele a tükörbe. Fókuszáljunk a két szem közötti pontra, valamelyik szemünkre, vagy a homlokunk közepére. (Ne próbáljuk meg mindkét szemünkre egyszerre koncentrálni!)
  • Egy kis idő múlva melegséget fogunk érezni a tarkónkon. Koncentráljunk tovább és ne mozdítsuk meg a fejünket.
  • Az érezhető, meleg érzés egy aktiváló energia, amit a szellemi vezetőnk idézett elő. Vizualizáljuk, hogy kinyitunk egy belső ajtót, közben koncentráljunk tovább a korábbi területre, amit eddig a tükörben figyeltünk.
  • Figyeljük az apró változásokat a tükörben. Ez mutatja a fizikai és a belső szemünk összekapcsolódását. Tükörképünk kisebb-nagyobb változásokon mehet keresztül, de ne ijedjen meg tőle.
  • Most egy fehér fényt képzeljünk a testünk köré. Miközben nézzük magunkat a tükörbe, megváltozhat a kép, megjelenhet valaki, vagy egy korábbi életünket láthatjuk.
  • A lényeg, hogy ne ijedjünk meg és ne ítélkezzünk a látottakon. Csak figyeljünk. Figyeljünk arra a helyre, ahol a valami megjelent és lazítsunk továbbra is.

 

A gyakorlatot maximum 10 percig csináljuk egyhuzamban. Kis szünetek beiktatásával bármennyiszer elvégezhetjük, ahogy csak a kedvünk tartja.

Végezhetjük egyedül ezt a gyakorlatot vagy akár egy másik személlyel együtt, egymással szemben ülve.

Ha egy ideig semmit nem látunk, ne essünk kétségbe. Csak gyakoroljunk! Egy idő után feltűnnek előttünk a belső képek. Mindenki képes a belső szemének kinyitására. Ne féljünk használni ezt a tehetségünket.

Ezzel gyakorlattal  egész nap figyelhetjük az embereket. Ilyenkor olyan dolgok is feltárulnak a szemünk előtt, ami a másik emberről nyújt számunkra információkat. Legyünk nyitottak és fogadjuk be a harmadik szemünk által közvetített csodálatos jeleket.

 

kitte

Forrás: Bruce Goldberg – Teremts kapcsolatot szellemi vezetőddel! Édesvíz Kiadó, 2006


További érdekes cikkek...