Humusz – Csicseriborsó krém

humuszA Humusz íze nagyon hasonlít a májkrém ízére, de egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű dolgokat, így a Vegán étrenden élők is nagy szeretettel fogyaszthatják.

A csicseriborsó kiemelkedő vitamin- és rostforrás. Segíti megtisztítani a bélfalakat a lerakódott salakanyagoktól, emellett B1, B6 és E vitamint, cinket, magnéziumot és vasat tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 1 bögre főtt csicseriborsó

  • fél teáskanál Himalája vagy tengeri só

  • fél bögre pirított szezámmag

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál citromlé

  • fél bögre víz

Elkészítés:

Ha konzerv csicseriborsót használunk, akkor öblítsük át őket jó alaposan. Ha viszont száraz csicseriborsóból csináljuk a krémet, akkor áztassuk be őket körülbelül fél napig jó meleg vízbe. Ezután az áztatólevet leöntve egy új vízben főzzük puhára.

Ha már jó a csicseriborsó, a hozzávalókat alaposan turmixoljuk össze, odafigyelve a citromlé adagolására. Apránként adjuk hozzá a citrom levét, miközben a krémet kóstolgatjuk.

Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is eláll. Pirítósra vagy Abonettre kenve ideális reggeli és uzsonna válik belőle.

 

kitte

Forrás: Új Életmód – A sokszínű egészségmagazin 2009/2. szám


További érdekes cikkek...