Kukoricaleves
A kukorica rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. A sok E-vitamin mellett megtalálható benne A-, B1-, B2-vitamin is. Tartalmaz még magnéziumot, mangánt, kalciumot, cinket, vasat és foszfort.
Az E-vitamin stabilizálja a vörösvérsejteket, az A-vitamin megőrzi a szövetek külső rétegének egészséges állapotát és növeli a szervezet ellenálló képességét. A B1-vitamin az emésztést és a szív állapotát segíti, a B2-vitamin pedig a szem épségének megőrzésében játszik jelentős szerepet.
Ha szervezetünkből hiányzik a magnézium, erősen ingerlékenyek és idegesek lehetünk. Vas hiányában vérszegénység lép fel, a foszfor pedig nélkülözhetetlen az agy normális működéséhet és fejlődéséhez.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 evőkanál olivaolaj vagy kókuszolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 25 dkg krumpli, 1 cm-es kockákra vágva
- 1 l húsleves
- 45 dkg kukorica
- fél kiskanál só
- 3 evőkanál joghurt
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát (kb. 5 perc).
Beletesszük a kockákra vágott krumplit és felöntjük a húslevessel.
Félig lefedve főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 20 perc).
Ezt követően hozzáöntjük a kukoricát és tovább főzzük (kb. 5 perc).
Ha mindez megfőtt, szedjük ki a kukorica és a krumpli felét. Adjunk hozzá annyi levet, amennyi elfedi, majd ezt turmixoljuk össze.
Az egészet egybeöntjük, majd belekeverjük a joghurtot és megsózzuk.
Végül lefedve 10 percig főzzük.
Ha sűrűnek találjuk, vízzel hígíthatjuk.
Melegen tálaljuk.
kitte