Kukoricaleves

2737930064_96329567d2_zA kukorica rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. A sok E-vitamin mellett megtalálható benne A-, B1-, B2-vitamin is. Tartalmaz még magnéziumot, mangánt, kalciumot, cinket, vasat és foszfort.

Az E-vitamin stabilizálja a vörösvérsejteket, az A-vitamin megőrzi a szövetek külső rétegének egészséges állapotát és növeli a szervezet ellenálló képességét. A B1-vitamin az emésztést és a szív állapotát segíti, a B2-vitamin pedig a szem épségének megőrzésében játszik jelentős szerepet.

Ha szervezetünkből hiányzik a magnézium, erősen ingerlékenyek és idegesek lehetünk. Vas hiányában vérszegénység lép fel, a foszfor pedig nélkülözhetetlen az agy normális működéséhet és fejlődéséhez.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 evőkanál olivaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 25 dkg krumpli, 1 cm-es kockákra vágva
  • 1 l húsleves
  • 45 dkg kukorica
  • fél kiskanál só
  • 3 evőkanál joghurt

 

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát (kb. 5 perc).

Beletesszük a kockákra vágott krumplit és felöntjük a húslevessel.

Félig lefedve főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 20 perc).

Ezt követően hozzáöntjük a kukoricát és tovább főzzük (kb. 5 perc).

Ha mindez megfőtt, szedjük ki a kukorica és a krumpli felét. Adjunk hozzá annyi levet, amennyi elfedi, majd ezt turmixoljuk össze.

Az egészet egybeöntjük, majd belekeverjük a joghurtot és megsózzuk.

Végül lefedve 10 percig főzzük.

Ha sűrűnek találjuk, vízzel hígíthatjuk.

Melegen tálaljuk.

 

kitte


További érdekes cikkek...