Magas vérnyomás – Akupresszúra, testünk gyógyító pontjai

meridiánA magas vérnyomást (hipertónia) az erek szűkülete okozza. Ha a vér nem tud kellően haladni az erekben, a szívnek nagyobb erővel kell dolgoznia. Így a rá nehezedő terheléstől nagyobb igénybevételnek van kitéve.

A magas vérnyomás okai lehetnek többek között a fertőzés, a rossz étrend, a hajlam stb. A túlsúlyos emberek mindenféleképpen veszélyeztetettebbek. Akkor beszélünk magas vérnyomásról, amikor a szisztolés érték (a két érték közül a magasabbik) a mérés során 150 Hgmm felett van.

Az alábbi tüneteket tapasztalva esélyes, hogy magas vérnyomás problémával van dolgunk:

  • állandó feszültség
  • fülzúgás
  • fejfájás
  • szédülés
  • alvászavar
  • ingerlékenység

Az akupresszúrával a vérnyomásbetegségeket hatékonyan kezelhetjük, de csakis az orvosi kezelés kiegészítéseként.

Az akupresszúra a meridián-rendszeren keresztül hat a szervezetre. Testünk 12 pár + 2 darab meridiánnal rendelkezik, melyek különböző szerveinkre vannak hatással. Ezeknek a csatornáknak vannak olyan kivezető pontjaik, melyek stimulálásával, a szervezet működését tudjuk befolyásolni.

A pontokat ujjnyomással, speciális nyomószerszámmal, de akár egy toll hegyével is tudjuk stimulálni. A lényeg, hogy akkora erővel nyomjuk az adott pontokat, hogy ne okozzunk rajta maradandó sérülést.

Az alábbi akupresszúrás kezelést kell alkalmaznunk magas vérnyomás esetén, mindkét kézen:

Ezeket a pontokat 5-10 percig nyomjuk, naponta többször:

SONY DSC

A simítást a másik kezünk mutató- és hüvelykujjával kell elvégeznünk. Ennek a kezelésnek energiaelvezető hatása van. Simítsuk erőteljesen az alábbi területet az ujjhegyünk irányába, kezenként 5-ször, felváltva:

SONY DSC

 

Az alábbi pont közvetlenül a kéztőcsont mögött, a csuklóízületünk közepén található. Nyugtató hatása van. Minkét kezünkön 10 percig nyomjuk:

SONY DSC

 

Az akupresszúra nem váltja fel az orvosi kezelést, csak annak kiegészítőjeként alkalmazható.

 

kitte

 

Forrás: Dr. Franz Wagner: Akupresszúra otthon


További érdekes cikkek...