Milyenek vagyunk az indián asztrológia szerint?

Számos népnek megvan a saját maga által kialakított asztrológiai jellemzése, ez alól az indiánok se kivételek. Ők mindig az intuíciójukra hallgatnak, és e szerint cselekednek.

Az itteni zodiákusok az indiánok által jól ismert állatok után kapták a nevüket. Analógiája a már jól ismert állatövi jegyekéhez hasonló, mégis megvan a sajátos jellemzőjük.

Sólyom (március 21. – április 19.)

Ez a jegy szeret egyedül lenni és független maradni. Imádja a szabadságot. Gyorsan fellelkesül, rendkívül optimista. Nagyon jó a megfigyelő képessége, az adott helyzetet gyorsan felbecsüli és kielemzi. Nagyon nagy a teherbírása. Negatív tulajdonsága lehet az, hogy néha túlpörög, meggondolatlan és türelmetlen.

Hód (április 20. – május 20.)

Ez a jegy fáradhatatlanul halad előre, hogy megvalósítsa céljait. Rendkívül gyakorlatias és megbízható személy. A munkájára igényes és végtelenül precíz. Hűséges társ, bár néha túlságosan is szeret birtokolni, nem csak tárgyakat, de személyeket is. Negatív tulajdonsága lehet a makacsság és a mértéktelen lassúság.

Szarvas (május 21. – június 20.)

Ez a jegy nagyon jól kommunikál embertársaival. Szereti a változásokat, az újdonságokat és rendkívül sokoldalú személyiség. Mivel szeret új dolgokat megismerni és eléggé mozgékony, így sokat utazik és rengeteget tanul. Negatív tulajdonsága lehet a szeszélyesség és az nyugtalanság.

Harkály (június 21. – július 21.)

Ez a jegy kifejezetten fontosnak tartja a családját. Rendkívül érzelmes és gondoskodó társ. Akit megszeret, ahhoz végig hűséges marad. Párjához erősen ragaszkodik. Negatív tulajdonsága lehet a változékony érzelmi állapot. Emellett néha meglehetősen könnyű őt befolyásolni.

Lazac (július 22. – augusztus 21.)

Ez a jegy kitartóan dolgozik a céljai megvalósításáért. Előtérbe helyezi az elegáns ruhák viselését, mert rendkívül fontos számára a külső megjelenés. Szeret a figyelem középpontjában lenni, sokszor népszerű. Embertársaival segítőkész és jószívű. Negatív tulajdonsága lehet az, hogy túlságosan irányít másokat.

Barnamedve (augusztus 22. – szeptember 21.)

Ez a jegy kritikus szemmel nézi a világot. Mindent nagyon alaposan megtervez, mert nem szereti a váratlan helyzeteket. Mielőtt elindulna, részletesen kielemzi az utat, amin haladnia kellene. Kifejezetten racionális és kötelességtudó személyiség.  Negatív tulajdonsága lehet a szorongás és a sokszor előforduló bizonytalanság.

Holló (szeptember 22. – október 22.)

Ez a jegy fontosnak tartja az emberi kapcsolatokat. Túlzottan alkalmazkodik másokhoz, mert nem szereti a konfliktusokat. Mindenkivel segítőkész. Eléggé művészi beállítottságú, szereti meglelni mindenben a harmóniát és a szépséget. Negatív tulajdonsága lehet, hogy nem képes dönteni és sokszor bizonytalan.

Kígyó (október 23. – november 22.)

Ez a jegy több területen is kimagasló képességekkel rendelkezik. Érdekelhetik a tudományok és az okkult tanulmányok is. Kifejezetten tekintélyt parancsoló személyiség. Negatív tulajdonsága lehet az, hogy olyakor kiszámíthatatlan és nem várt viselkedést tanúsít a környezetével szemben.

Bagoly (november 23. – december 21.)

Ez a jegy fontosnak tartja a biztonságot, de nem szereti lekötni magát. Elég nagy a tudásszomja, szívesen tanul meg új dolgokat. Kifejezetten megbízható személyiség. Céljaiért harcol, mindent megtesz, hogy elérje őket. Negatív tulajdonsága lehet a nyugtalanság és a nyughatatlanság.

Lúd (december 22. – január 19.)

Ez a jegy keményen dolgozik és mindig hosszú távú tervei vannak. Kifejezetten megfontolt, így nagy sikereket érhet el. Energiáit helyesen használja fel. Rendkívül mozgékony, fáradhatatlan és kitartó. Különös ötletei sokoldalúságát bizonyítják. Negatív tulajdonságai lehetnek, hogy merevvé és szőrszálhasogatóvá válhat.

Vidra (január 20. – február 18.)

Ez a jegy kreatív személyiség, szeret minden újat kipróbálni. A változatosság élteti, így egyhangú környezetben unatkozik. Érdeklődik embertársai iránt, szívesen segít másokon. Mozgékony típus. Negatív tulajdonsága lehet a fejetlenség és a bogarasság.

Farkas (február 19. – március 20.)

Ez a jegy sokszor szeret egyedül lenni. Mély érzésű és néha szélsőséges személyiség. Minden tőle telhetőt megtesz mások érdekében, viszont saját magáért nemigen áll ki. Intuíciója nagyon fejlett, sokszor hallgat megérzésire. Negatív tulajdonságai lehetnek, hogy elzárja érzéseit mások elől.

 

kitte


További érdekes cikkek...