Ne várjunk a betegségre! Kezdjük el a változtatást most!

Sok embert ismerek, akik egy súlyos betegség következményeként kezdték el új és egészséges életüket. Változtatásokat kellett bevezetniük az életükbe, hogy újból egységben legyenek. Nem kell megvárnunk, hogy felbukkanjon a betegség! Kezdjük el a tudatos életmód-változtatást még ma!

Ha egészségesek akarunk maradni vagy újból azok akarunk lenni, tennünk kell érte. Tudatos változtatásokat kell beiktatnunk a mindennapjainkba. Legyen ez egy folyamat, melyben nyitottak vagyunk arra, hogy megismerjük az egészséges ételeket és italokat, majd beépítjük azok fogyasztását az életünkbe.

Nézzünk rá minden újdonságra kíváncsisággal. Tudatosítsuk magunkban, hogy “úgy fogom megenni ezt az egészséges ételt, hogy megpróbálom kiérezni belőle azt az ízt, mely számomra kedvező és boldogsággal tölt el”. Én a mondó vagyok, hogy mindenben meg lehet lelni azt a különöset, amit szerethetünk benne. Legyen ez étel, ital, személy vagy esetleg egy új munkahely. Ha kíváncsisággal tekintünk az új dolgokra, emellett alkalmazzuk a tudatos szokásmódosítást azáltal, hogy mindig szem előtt tartjuk azt, hogy milyen következményei vannak annak a dolognak, amit éppen csinálunk, egészségesebben és boldogabban élhetjük le az életünket. Nem kell megvárni azt, hogy felbukkanjon egy lelki eredetű betegség, ami rákényszerít minket a változtatásra.

Ha tudatosan hozzálátunk az életünk átalakításához, boldogan és kiegyensúlyozottan tudunk dönteni afelől, hogy mi számunkra a legkedvezőbb. Fontos szem előtt tartani, hogy mi is motivál minket a legjobban. Mondogassuk magunkban, hogy “ezt azért teszem, hogy fitt és energikus legyek”. A döntéseink hatására egészségesebbek és örömtelibbek lehetünk. A változtatás a mi kezünkben van! Éljünk a lehetőséggel!

kitte


További érdekes cikkek...