Oldjuk meg a problémát, hogy a betegség elmúljon

Azért kapunk egy bizonyos betegséget, hogy megoldjuk a háttérben meghúzódó problémát. Ez egy ajándék az élettől, mely segít nekünk változtatni.

A adott betegség azt jelzi, hogy valami nincs rendben az életünkkel. Ezért a betegséget nem átoknak kell tekinteni, hanem egy lehetőségnek, mely megmutatja milyen problémák húzódnak az adott szituációban.

Ha nem vesszük észre a jelenlegi problémát az életünkben, akkor az élet a test nyelvén fog üzeneteket nyújtani számunkra. Megmutatja nekünk, hogy melyik úton kellene tovább haladnunk és mely irányba kellene fordulnunk.
A betegség segít, hogy felébredjünk és elkezdjük kutatni azt, hogy vajon miért is kaptuk ezt problémát. Nincs olyan megoldandó feladat, mellyel ne tudnánk megbirkózni.

Viszont nem csak a testünk betegedhet meg. Lehet fennálló probléma a munkánkban, a kapcsolatainkban, a családunkban vagy az anyagi helyzetünkben. Minden területen akadhatnak olyan érzelmi blokkok, melyek akadályozzák az energia áramlását, ezáltal betegséget generálnak.

Bármely területen is történik a megbetegedés, ez arra utal, hogy ott kell az energiákat szabadabban működtetni és áramoltatni, hogy azok ne ütközzenek akadályba.

A betegség azért van hogy tanuljunk belőle

A probléma, mely a betegség mögött húzódik, segítséget nyújt arra, hogy változtassunk a jelenlegi helyzetünkön. Bármilyen életterületen is alakult ki, azért kaptuk, hogy tudjuk, hol kell változtatnunk. Amint tudatosítjuk a betegségünk értelmét, megváltoztathatjuk problémáinkat és ezáltal az életünk is megváltozik. Tudatosan képesek vagyunk a változásra! Alakítsuk a jövőnket a döntéseinkkel. Alakítsuk mi a jövőnket, méghozzá tudatosan.

Bármelyik pillanatban megváltozhatunk. Megváltoztathatjuk a gondolkodásunkat, megváltoztathatjuk az érzéseinket, megváltoztathatjuk a hozzáállásunkat. Ezáltal a probléma eltűnik, változik és így a betegség is megszűnhet.
Minden pillanatban benne rejlik a lehetőség, hogy úgy döntsünk, hogy mostantól tudatosan megtervezzük a jövőnket. A mi kezünkben van a döntés, mi tudunk csak változtatni!

A változáshoz szükséges minden eszköz rendelkezésünkre áll. Megkapjuk mindazt, amire az adott pillanatban szükségünk van ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk és változtatni tudjunk az életünkön, méghozzá pozitív irányba.
A problémák általában azokra a dolgokra mutatnak rá, amiket fel kell adnunk az életünkben. Azt mutatják meg, hogy jelenleg nem önmagunk vagyunk. Valamitől meg kell szabaduljunk, valamit fel kell adnunk. Fel kell vállalnunk magunkat olyannak, amilyennek valójában lennünk kell.

Fel kell adnunk a régi énünket, hogy megszűnjön a probléma, így megszűnjön a betegség is. Azért kaptuk, hogy megtaláljuk önmagunkat. Azért, hogy segítsen elindulni a számunkra kijelölt úton, majd rajta is maradni. A betegség egy áldás, mely megtanít arra, hogyan legyünk hűek önmagunkhoz.

 

kitte

Forrás: Kurt Tepperwein – Mit árul el a betegséged?, Duna International, 1992


További érdekes cikkek...