Oroszlán jegy jellemzői

Oroszlán bien.huAz Oroszlán biztos érzékkel kényszeríti ki az emberekből önmaga iránt a tekintélytiszteletet, méltóságának elismerését. Fellépése biztos, tökéletes, és imponáló. Cselekedeteiben a hatalom érzése nyilatkozik meg. Megkívánja, hogy személye legyen az események, a társaságok középpontja, hogy körülötte forogjon minden. Csak ott érzi magát jól, ahol ő az első hegedűs, különben elégedetlenné válik.

 

Az Oroszlán jellemzése

Mint király, az Oroszlán szeret reprezentálni és betartja az etikettet. Fellépése mindig öntudatos, önérzetes. Ám az Oroszlán jegyében született ember bizonyos mértékig tartózkodó. Tulajdonképpen gyűjti az erőt, hogy alkalomadtán teljes lendülettel vesse bele magát a dolgokba. Ha ilyenkor kiáll, az elhalmozott tartalékból hihetetlen mennyiségű erőt tud kiadni.

Az Oroszlán ember hirtelen haragú, de amilyen gyorsan felpaprikázza magát, olyan hamar meg is nyugszik, könnyen megbocsát, és felejt. Nem ás ki régi történeteket, nem rágódik a múlton, csak a jelenben él, és ha az ellenfél kezet nyújt neki, abban a pillanatban már barát, és messzire dobja a csatabárdot. Kényszerrel és erőszakkal semmit sem lehet az Oroszlánembernél elérni, szeretettel viszont mindent. Szíve puha, nagyvonalú, naiv és szeretetre éhes. Kedves, gyermekies vonás is van benne, az óriások jósága.

 

Az Oroszlán és a veszekedés

A komoly veszekedésektől, harcoktól a végsőkig távol tartja magát, és csak kényszerítő esetben avatkozik bele valamibe. Soha nem támad hátba senkit. Ha mégis előfordul, hogy büntetésre kénytelen elhatározni magát, akkor is egyenesen, nagyvonalúan fordul szembe ellenfelével. Ő az, aki ellensége kezébe adja a kardot, hogy az megvédhesse magát.

 

Az Oroszlán és a méltóság

Még a legalacsonyabb rendű Oroszlán szülöttben is felfedezhető a nagyvonalúság egy-egy vonása. Ha esetleg koldus, akkor úgy veszi át az alamizsnát, mint a király a köteles adót.

Az Oroszlán nem szégyenülhet meg, ha kiáll az emberek elé. Bámulhatja mindenki, mert olyan tudást mutat, melyet addig sohasem árult el, és amit senki sem hitt volna róla. Nem azért, mintha titoktartó volna, de méltóságán alulinak tartja, hogy tudását fitogtassa, és hamarabb beszéljen róla, mint amíg az adott ügy időszerűvé válik. A kellő pillanatban teljesítőképessége a legmagasabbra fokozott, szinte határtalan. Cselekvésében mindig a középutat választja, mert az vezet a legegyenesebben a célhoz. Felismeri a lényeget, és attól nem is hagyja magát eltéríteni.

 

Az Oroszlán és a szerelem

Az Oroszlán hamar és őszintén hisz, a szerelemben különösen. Ez örök optimistává teszi, még akkor is, ha olykor csalódnia kell. Nagyot tud csalódni, de szívében megérzi azt a tiszta rajongást, ami mindig elég arra, hogy újra kezdje. A szerelemben a szépet, a kellemest és a mutatóst szereti, akár a nyilvánosság előtt, akár az intim szférában. Partnerének ezt jó tudnia.

 

 

Forrás: http://www.asztrokalendarium.hu/Oroszlan-Leo/leo-az-oroszlan-jellemzese.html


További érdekes cikkek...