Rák jegy jellemzői

Rák bien.huA Rák félelmetesen szenzitív és önvédő. Van egy csigaháza, melybe időnként, vagy állandóan belebújik, védelemként a világ támadásai ellen. Személyes ügyekben érzékeny a valóságos vagy vélt megbántások iránt. Így gyanakvóvá válik az emberekkel szemben, és nagyon óvatos minden cselekedetében, akár üzleti, akár magán dolgokban.

Nagyon kedves, szeretetre méltó, de annyira fél, hogy megbánják, hogy megközelíthetetlennek tűnhet. Hosszú időbe telik, míg valakinek sikerül a bizalmába férkőzni, még ha ez látszólag sikerül is, egy szóval, egy barátságtalan gondolattal magára haragíthatja. Roppant igényes, mindig több akar lenni másoknál, sokszor a saját erejéből, néha mások segítségével.

Kívülről szerénynek látszik, tud alkalmazkodni, ha akar, de ha engedi magát közelebbről is megismerni, láthatjuk, hogy mindenen keresztül tudja vinni akaratát. A szociális helyzete korával egyenes arányban emelkedik. Szíve a pénz és a vagyon, ezért késő öreg korára sok mindent gyűjt össze. Szülei, nagyszülei sokszor segítik őt. Csak akkor küszködik lakásgondokkal, ha a születési horoszkópjában nagyon rosszul áll a Hold.

A Ráknak kitűnő a memóriája. A legaprólékosabb részleteket, epizódokat, és árnyalatokat is pontosan meg tudja őrizni emlékezetében, ezért ha pl. tudományos területen dolgozik rendkívüli eredményeket tud elérni. Egyik apró hibája lehet viszont a tárgyilagosság hiánya. Túlérzékenysége hamar könnybe borítja a szemét. Ingadozását sokszor kis csalafintaságokkal, apró ravaszkodásokkal leplezi. Mozgékony, munkabíró, erős akaratú. Nagyszerű kereskedő, közvetítő, diplomata, közgazdász.

A Rák önzetlen. Önzetlenségével egészen az önfeláldozásig is elmegy. Szívesen és örömmel ad akkor is, ha fáradsággal, verejtékes munkával szerezte meg a dolgot, amit odaajándékoz. Őszinte örömet okoz neki, ha másokon segíthet. Megható kedvességgel törekszik mindig arra, hogy másoknak is örömet szerezzen, másokat: figyelmességekkel elhalmozzon, anyáskodjon, és gyámkodjon. Jótékonyságát sosem fitogtatja, akkor is tud adni, ha senki sem látja.

 

A Rák és a munka

A Rák szülötte mindent magába szív, azután lelkének legmélyére elrejti. Ez az érzékenység, ha tárgyilagos dolgokra korlátozódik, nagy művészi alkotásokban találhat kiutat. A munkahelyén sem szereti, ha beleszólnak a dolgába. Okos ember. Ha a Rák üzleti téren tevékenykedik, óvatossága és gyanakvása csavaros eszű vállalkozóvá teheti, és habár nem végrehajtó típus, teljes egészében megtalálja a helyét olyan területen is, ahol képes átlátni a beosztottjai gondolatain. A Rák ügyes diplomata, engedi a másikat beszélni, amíg ki nem fárad. Nem közvetlenül harcol és inkább taktikával, mint szembe támadással. Néha sikerül könnyedén előtérbe helyeznie magát, de nem gyakran. Vannak hiányosságok az ügyintézései körül, és legjobb, ha a vezető munkát másra hagyja, mert félelmei akadályozzák a vezetésben.

 

A Rák tulajdonságai

A Rák lelkileg gazdagabb minden más csillagjegynél. Egy élet is kevés ahhoz, hogy kiismerjük őket. Ez a megfoghatatlan tulajdonság közös férfiakban és nőkben egyaránt, és bár szeretik a társaságot, társas kapcsolatokat és együttérzést, ritkán lehet megelégedést elérni náluk, mert állandóan attól félnek, hogy megbántják őket végén. Gondolkodása józan, pedáns. Sok minden érdekli.

A harmonikus Rák ember szelíd, házias, takarékos, nagyon szereti a gyermekeket, kimondottan a családjának él. A Rákembernek is kell második személy. Erős mediális képességei vannak. Ezen a téren kiváló eredményeket tudnak elérni. A Rákember erős öntudattal és önbizalommal rendelkezik. Szívesen engedi látszólag vezettetni magát, közben ő vezeti a másikat. Vezető szerepét elsősorban otthon érvényesíti, ahol mint családfő játssza a legfontosabb szerepet.

A Rák hangulata változó, főleg a külső benyomások vezérlik. Képes változtatni a véleményén. Féltékeny, mert érzéseiben egyedül akar lenni, és nem tűri, hogy rajta kívül más is legyen.

 

A Rák és a művészetek

Jellemző tulajdonsága, hogy más ember gondolatait könnyedén felfogja, alaposan megszűri, és ami azokból jó, azt átveszi, sőt, néha sajátjaként adja elő. Különösen művészi téren tapasztalhatjuk ezt. A Rák ember komoly színészi képességekkel rendelkezik. Rendkívül ügyesen tudja magát független embernek mutatni, másokkal ezt elhitetni, de mindig tartoznia kell valakihez.

 

A Rák és a pénz

Takarékos típus, ennek folytán szüksége van egy saját ingatlanra, lakásra, házra. Sokszor fordulnak elő nála anyagi hullámzások. Mindig azon gondolkodik, hogy a jólétet biztosítsa akár a családjának, akár magának.

 

A Rák különleges jellemzői

A Rák hatalmas áloméletet él, ezek között vannak kifejezetten jósálmok. Sokszor rendkívüli dolgok történnek körülötte. Szereti a misztikumot és a lélektani dolgokat.

Nagy a folyadékigénye. Szereti a vizet mosakodásban, uszodában, fürdőben is: órákig tud ülni a fürdőkádban, szívesen hajózik, vagy csónakázik. Ha hosszabb távon kellene külföldön élnie, szenvedne a honvágytól. Nagyon szeret utazni, mindig mozog, mindig valami új helyzetet keres, amikor megtalálta, megunja.

Egészségileg főleg a gyomra érzékeny.

 

Forrás: http://www.asztrokalendarium.hu/Rak-Cancer/cancer-a-rak-jellemzese.html


További érdekes cikkek...