Technikák az egészséges és szép lábfejért

lábfejAlkalmazzuk az alábbi technikákat, ha szeretnénk, hogy a lábfejünk tökéletes formában legyen. Így nem kell félve kibújnunk a cipőinkből, és szandált is bátran hordhatunk.

Bütyök, tyúkszem, bőrkeményedés? Könnyen előfordulhat bárkivel. A következő lépésekkel elérhetjük, hogy a lábaink ápoltak, vonzóak és egészségesek legyenek.

  1. Fürdő

Áztassuk be a lábunkat testhőmérsékletű, szódabikarbónás vízbe, ebbe tegyünk bele pár csepp illóolajat. Tíz perc elteltével töröljük teljesen szárazra a lábunkat, alaposan átmasszírozva a törülközővel, a méregtelenítés és a vérkeringés elősegítése érdekében. Mindenképp fordítsunk több figyelmet a talpunkra.

  1. Radírozás

Miután a jó meleg víz megpuhította a lábunkat, radírozzuk le a lábfej elhalt hámsejtjeit. Készíthetünk magunknak testradírt kifejezetten erre a célra kávézacc, olíva olaj, só és szódabikarbóna felhasználásával.

  1. Reszelés

Habkővel vagy nem túl durva reszelővel reszeljük le a vastagabb bőrkeményedéseket. Soha ne alkalmazzunk ollót vagy pengét a bőr lekaparásához, és ha a reszelés közben fájdalmat érzünk, célszerű szakemberhez fordulnunk.

  1. Körömformázás

Vágjuk a lábkörmeinket négyzet alakúra, majd a sarkait kerekítsük le reszelővel, ezzel megakadályozhatjuk a köröm fájdalmas benövését. Úgy tudjuk széppé varázsolni a körminket, ha formája követi az ujjbegy alakját. Semmiképp se vágjuk le a körömágy bőrét, mert a kis sebeken keresztül könnyen bejutnak a szervezetünkbe a fertőzések. Reszeljük át a körmök széleit egyenletesre, majd polírozzuk át a körmök felületét.

  1. Hidratálás

A lábfej nem termel olyan olajokat, melyek megakadályozzák a kiszáradást, ezáltal gyakran alakulnak ki bőrkeményedések ezen a részen, emellett a sarkak is kirepedezhetnek. Mindig használjunk kellő mennyiségű természetes alapanyagú krémet (pl.: Shea vaj), a lábfejünk hidratálására.

 

A fenti technikákat alkalmazzuk rendszeresen, de legalább heti két alkalommal a gyönyörű és egészséges lábfej fenntartása érdekében.

 

kitte

Forrás: Wellness magazin 2006. július


További érdekes cikkek...